Draaien / Frezen
Op het gebied van draaien en frezen beschikt G.M.O. Nederland over een geavanceerd en modern machinepark dat ruim voldoet aan de eisen van deze productietechniek.

Hoognauwkeurige draai- en freesbewerkingen

GMO Nederland beschikt over geavanceerde high-end productiemiddelen voor hoognauwkeurige draai- en freesbewerkingen van de Japanse machinefabrikant Okuma. Een deel daarvan wordt ingezet met automatische producthandling, waarmee extra bewerkingscapaciteit in de niet-werkbare uren wordt gecreëerd.

Frezen

Op freesgebied biedt GMO Nederland ruime bewerkingsmogelijkheden, zowel 3-, 4- als 5-assig. Maximaal bewerkingsbereik is 550x 550 x 1.050 in 3-assige verticale bewerking en ø 500 mm tafelafmeting op het 5-assige bewerkingscentrum. Een aantal horizontale machines is uitgerust met palletwisselsystemen en het 5-assige bewerkingscentrum met robotbelading vanuit een carrousel. GMO Nederland maakt daarmee optimaal gebruik van automatische producthandling en optimale benutting van de beschikbare bewerkingscapaciteit.

Draaien

Op draaigebied zet GMO Nederland een breed scala CNC draaimachines in met een bewerkingsbereik oplopend tot ø 250 draaidiameter en 1.000 mm draailengte. Meeste daarvan zijn uitgerust met aangedreven gereedschappen, werkstukopvang, stafaanvoer en deels met Y-as en overnamespil. GMO Nederland is daarmee optimaal ingericht op een flexibele en efficiënte productie van fijnmechanische draaibewerkingen.

Fijnmechanische onderdelen

Vanuit de machine- en apparatenbouw blijft de vraag naar fijnmechanische onderdelen uit hoogwaardige materialen toenemen. Met haar ervaring op het gebied van fijnmechanische bewerkingen, geavanceerde productiemiddelen en vakkundige medewerkers, heeft GMO Nederland zich daarin bewezen als een flexibele partner met een hoge leverbetrouwbaarheid en hoge constante kwaliteit.

Materialen GMO Nederland

  • Diverse staalsoorten
  • Diverse metalen
  • Diverse Non-ferrometalen
  • Gietlegeringen
  • Kunststoffen

Digitalisering

Dankzij vergaande digitalisering is de werkvoorbereiding gekoppeld aan gereedschapsbeheer waardoor GMO Nederland in staat is om snel te schakelen bij een sterk wisselende orderintake. Klanten leveren hun bestanden bij voorkeur 3D aan, zodat GMO Nederland deze in de werkvoorbereiding snel kan bewerken naar CAM programma’s voor de draai- en freesmachines.

Kwaliteitsborging

Om de kwaliteit van de producten te waarborgen voert GMO Nederland gedurende het gehele productieproces kwaliteitscontroles uit. Zo wordt ieder eerste product van een serie en/of nieuw te maken product aan een intensieve controle onderworpen voordat de definitieve productie wordt gestart. Alle producten ondergaan tevens een eindcontrole. Deze eindcontrole kan op een 3D-meetmachine uitgevoerd worden of op een van de ondersteunende digitale meetinstrumenten. Op verzoek wordt een meetrapport bijgeleverd en kunnen alle producten middels graveren worden voorzien van een uniek nummer.